— HSP Filmavond

HSP Coach: Hedy van Ophem

Datum: 30 maart | 19:30 - 21:30

Film: ''Sensitive, The Untold Story''

Prijs: € 10,00 per persoon

Tijdens de HSP filmavond delen we opnieuw graag de mooie en bijzondere film "Sensitive – The Untold Story" met jou. De film is een documentaire over hooggevoeligheid, met als doel om het bewustzijn over hooggevoeligheid te vergroten en om meer kennis en begrip over hooggevoeligheid vanuit de wetenschap te delen.

Initiatiefneemster is de Amerikaanse arts en psychotherapeute dr. Elaine Aron, die zelf hooggevoelig is, er een bestseller over schreef en het als haar missie ziet om meer bewustzijn over hooggevoeligheid te creëren in onze samenleving. Dr. Elaine Aron heeft voor deze documentaire 40 mensen geïnterviewd, waaronder Alanis Morissette die zelf ook hooggevoelig is, en verschillende wetenschappers.
Zij delen hun kennis en hun verhaal over hoe zij deze prachtige karaktereigenschap ervaren in (liefdes)relaties, werk, kinderen en ouderschap.

De film duurt ruim een uur (Nederlands ondertiteld). Na de film is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de film en na te praten. Bij de prijs zitten consumpties als koffie/thee/drankje en lekkers inbegrepen.

Een stuk over de film: waarom de ‘untold story’? Omdat maar liefst 20% van de mensen hooggevoelig is. Waarschijnlijk denk je, ''hoeveel is dat nou?''. Maar, 20% betekent ongeveer 1,4 miljard mensen. Verbazingwekkende cijfers, gezien het feit dat wetenschappers ze nu pas identificeren. Als je zelf niet hooggevoelig bent ken je zeker iemand die dat is - een echtgenoot, kind, ouder, vriend of collega. Maar.. wat weet je er echt van? Deze aangeboren eigenschap, die ook in een klein percentage van zo’n 100 diersoorten wordt aangetroffen, is grotendeels onzichtbaar omdat de actie allemaal van binnen plaatsvindt. Bij mensen gaat het om het bewust opmerken van subtiele signalen in de omgeving, diep nadenken over ervaringen en een sterke empathie voelen voor anderen. Er zijn een aantal vooroplopende wetenschappers die onderzoek doen naar de hersenpatronen en genetica van deze interessante groep mensen. Doe met ons mee terwijl we je dit ‘niet eerder vertelde verhaal’ vertellen.

Ik zie je graag! Groetjes Hedy

Meer weten over Hedy als HSP Coach? Zie www.groeienmetlef.nl !

Heb je behoefte aan meer interactie op het gebied van HSP zijn? Bezoek dan eens ons HSP Café.

HSP Café Hoorn is een ontmoetingsplek voor hoogsensitieve personen of mensen met affiniteit over dit onderwerp. Ervaringen delen en (h)erkenning vinden bij de ander kan je helpen om weer de waardering voor je eigen kern te voelen. Niet om te vergelijken, maar juist om gehoord en gesterkt te worden. Er zijn voldoende kansen om wat in jou verborgen ligt weer naar buiten te laten komen. Deze bijeenkomsten zijn daar een mogelijkheid voor.

Zie onze agenda voor alle data.

— Aanmelden HSP Filmavond

Dit evenement is VOL
Image
Hedy van Ophem - Groeien met Lef
Image
— Adres
De Oude Veiling 71H
1689 AC Zwaag
— Contact
info@dehartelijkehuiskamer.nl