Eerste bijeenkomst lotgenotengroep voor eetstoornissen

Vanaf 2020 zullen er in de Hartelijke Huiskamer bijeenkomsten van lotgenotengroepen zijn. De lotgenotengroepen bestaan uit personen die 1 keer in de paar maanden samen willen zijn en ervaringen/gedachten willen delen. Ook is het mogelijk om voor deze groepen andere activiteiten te organiseren. De Hartelijke Huiskamer biedt deze groepen een sfeervolle plek om fijn samen te zijn.

De eerste bijeenkomst is gratis voor de deelnemers en zal zijn op 16 januari 2020 en is voor de lotgenoten van eetstoornissen. Deze lotgenotengroep zal begeleid worden door ervaringsdeskundige Mieke Epker van praktijk Vlinderkuijl. De eerste bijeenkomst begint met een inleiding van Aline Broersen. Zij vertelt over het concept van De Hartelijke Huiskamer en waarom zij deze activiteiten doet.
Daarna vertelt Mieke haar verhaal. Ook Mieke had vroeger zelf last van een eetstoornis, welke op latere leeftijd nog weer terug kwam. Na een HBO-studie Psychosociaal werk heeft ze sinds 2 jaar haar eigen praktijk en gaat het heel goed met haar. Mieke praat dus uit ervaring en herkent de gevoelens rondom deze problematiek als geen ander. Zij zal deze groep gaan begeleiden.

Mocht je je na de eerste bijeenkomst willen aanmelden voor deze groep dan betaal je per keer 5 euro per persoon. In overleg met Mieke worden de bijeenkomsten ingepland.

Koffie, cappuccino en thee zijn gratis ter beschikking.

Deze groep is met name om je verhaal te delen met gelijkgestemden, naar anderen te luisteren en zelf gehoord te worden. Het biedt troost en kracht om te merken dat je niet de enige bent die met deze problematiek worstelt.

Zie ook: https://www.vlinderkuijl.nl/


Afdrukken   E-mailadres